23948sdkhjf

Varsler Tesla-boikott også i Norge

TUNG AKTØR: Fellesforbundet har sendt boikottvarsel til bilprodusenten og ønsker å stoppe transport av Teslas biler til Sverige.

Varselet er en støtte til streikende Tesla-ansatte i Sverige. Siden slutten av august har medlemmer IF Metall, som er Fellesforbundets søsterforbund, streiket ved Tesla-verksteder. De streikende krever tariffavtaler.

Flere forbund i Sverige har varslet eller iverksatt støtteaksjoner. I Danmark hat forbundet 3F Transport varslet boikott av Tesla. 3F Transport melder at organiserte havnearbeidere og sjåfører ikke vil ta imot eller transportere biler fra Tesla.

Fra 20. desember

– I Norden er det bred enighet om betydningen av et godt organisert arbeidsliv. Det sikrer ansatte medbestemmelse og rimelige lønns- og arbeidsvilkår. Retten til å kreve tariffavtale er en selvsagt del av vårt arbeidsliv, og vi kan ikke akseptere at Tesla stiller seg på utsiden av dette, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i en nyhetsmelding på forbundets hjemmeside.

Eggum varsler at iverksetting av boikottaksjoner vil skje fra 20. desember dersom Tesla ikke aksepterer IF Metalls krav om tariffavtale.

Skal få aksjonene «til å virke»

Hva boikottaksjonene i Norge vil gå ut på, er ikke spesifisert, ut over at Fellesforbundet vil «gjøre de tiltakene som er nødvendige for å få dette til å virke».

– Det er for tidlig å si hvilke konkrete tiltak vi vil iverksette for å støtte opp om streiken i Sverige, sier Eggum.

Fellesforbundet er det største forbundet i privat sektor i Norge og representerer ansatte i industri, bilverksteder, havner og transport.

Opphav og kilder: Fellesforbundet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078