23948sdkhjf

Utekontroll med etterspill: Tippbilsjåføren tilbakeviser alt kontrollederen har sagt

STOPPET IKKE VED KONTROLL: «Hva i alle verden er det som skjer», tenkte sjåføren da kontrolløren kom kjørende etter ham inn på kanleggsplassen.

Tungt.no fortalte tidligere i denne uka om en tippbilsjåfør som ikke stanset til kontroll. Ifølge kontrollederen ville han ikke etterkomme krav om veie lastebilen – i stedet dumpet han lasten. Statens vegvesen mistenkte det de i kontrollrapporten omtalte som «betydelig overlast». 

Hendelsen skjedde under en stikkprøvekontroll ved Sotrabrua, der det er mye anleggsarbeid i forbindelse med Sotra-sambandet.

- En skikkelig stygg sak, sa kontrolleder Tom Børslid i Statens vegvesen.

Bt.no har snakket med lastebilsjåføren. Han har en helt annen versjon av historien. Blant det han sier, er at han ikke så at det var kontroll, og at han ikke så at en kontrollør sprang etter lastebilen hans.

«Helt uakseptabel oppførsel»

Han sier også at han ikke skjønte hva som skjedde da en sivil BMW kom kjørende etter ham inn på anleggsplassen der lasten skulle leveres. «Hva i all verden er det som skjer», tenkte han – området er lukket for utenforstående.

En fører en gravemaskin inne på anleggsområdet støtter sjåføren. Maskinføreren sier at kontrolløren oppførte seg «helt uakseptabelt» og brøt alle HMS-regler på området, og at han ba ham «komme seg vekk ut av anleggsområdet».

Avviser overlast-påstand

Lastebilsjåføren sier han oppfattet gravemaskinførerens kommando om at kontrolløren skulle fjerne seg, som at han da kunne slippe lasset. Han sier at han hadde full kontroll på hvor kontrolløren var.

Lastebilsjåføren nekter for at han oppfattet han fikk beskjed om at han skulle kontrollveies, noe han ifølge kontrollederen skal ha fått fem-seks ganger.

Sjåføren mener dessuten at det ikke er mulig å ha så mye stein på lasteplanet som det Statens vegvesen mener han hadde. Kontrolleder Børslid sa til Bt.no tidligere i uka at det var 25 tonn stein på planet. Sjåføren anslår vekta til 16 tonn.

Kontrollederen har anmeldt sjåføren for ikke å ha rettet seg etter beskjedene han fikk.

Opphav og kilder: Bt.no, kontrollrapport

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141