23948sdkhjf

Bergsprenger Camilla: - Det beste med jobben er å se at det skjer noe

GRØFTENS HELTER

"Jeg får sprenge fjell"

I serien Grøften Helter spurte vi for tre år siden bergsprenger Camilla Dokken om hva hun tror hun gjør om tre år. Vel, nå har det gått tre år, så vi spurte Dokken "hva skjer'a".

  • Helten: Camilla Dokken
  • Bosted: Et småbruk i Åbjør i Valdres.
  • Yrke: Bergsprengningsleder, bergsprenger og borer.
  • Maskin: Kjører en Sandvik Dino dc410ri borerigg. Det er den samme som hun har kjørt siden 2018. Kjører også andre maskiner, og er med i grøfta når det trengs. Om vinteren er hun med på brøyting av E16.
  • Akkurat nå: Jobber for sin far i Dokken Bygg og Anlegg AS.
  • Instagram: @crazygirle96

I 2020 sa Dokken følgende: "Jeg tenker at jeg om tre år har fått papirer som bergsprengningsleder og driver mitt eget firma."

- Har noe av dette skjedd?

- Jeg har tatt papirer på bergsprengningsleder, og startet å jobbe for min far i Dokken Bygg og Anlegg AS som eneste bergsprengningslederen, skytebasen og boreriggføreren. Jeg gjorde heller det enn å starte for meg selv. Så nå styrer jeg en del med spreninga, men jeg slipper den verste papirmølla.
Vi har også blitt godkjent lærebedrift innenfor Fjell og Bergverk, så jeg har nå fått med meg to lærlinger. Den første lærlingen hadde fagprøva nå nettopp og besto.

- Har du fått være med på noen store prosjekter de siste tre årene?

- Det er flere prosjekter. Vi har blant annet et boligfelt i Oppaker, vi har laget ny infrastruktur til nytt boligfelt i Heggenes i Valdres, og infrastruktur og VA til nytt hyttefelt i Stavedalen i Valdres. Ellers så har det vært mest små prosjekter her og der. Per dags dato driver vi med nytt VA-anlegg til pumpestasjon i Hegge i Valdres.

- Hva vil du si er det beste ved jobben din?

- Det beste med jobben min er å se at det skjer noe når man er på jobb. Jeg får sprenge fjell, møte mange nye folk, og se mange forskjellige plasser. Vi har også godt arbeidsmiljø, og et firma som tar vare på de ansatte - gutt som jente.

- Ser du for deg å ta mer utdanning?

- Jeg har ikke tenkt å ta så mye mer utdanning nå tror jeg, men hvem vet. Jeg har et mål om å skaffe meg lastebillappen, så jeg kan bli mer fleksibel.

- Hvor ser du deg selv om tre år fra nå?

- Nei si det, kansje her jeg er i dag, bare med mye mer erfaring.

Her kan du lese om Camilla Dokken i 2020: - Boring og sprenging trives jeg godt med

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125