23948sdkhjf

Riksvei 80 stengt etter sørpeskred

STENGT ETTER SØRPESKRED: Værutfordringene fortsetter i nord. Riksvei 80 mellom Fauske og Bodø er stengt ved Kistrand på grunn av sørpeskred. 

Helt siden søndag har værforholdene skapt utfordringer for vegtrafikken i Nord-Norge. Mye regn, snøskred og snøskredfare, ising og underkjølt regn har gitt vanskelige kjøreforhold.

Fortsatt mye snø i fjellsida

Mandag kveld ble riksveg 80 mellom Fauske og Bodø stengt ved Kistrand på grunn av oversvømmelse og stor skredfare. Tirsdag gikk sørpeskredet som var ventet. Skredet sperrer hele vegbanen.

– Veien er helt stengt og vil sannsynligvis være stengt til utpå dagen onsdag, sier Håvard Langmo ved Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Statens vegvesen skulle gjøre en ny vurdering kl. 20.00 i går kveld, men det er fortsatt mye snø igjen i fjellsida så faren for nye skred er stor.

Det er skilta omkjøring fra Saltdal til Tverlandet på fv. 812/fv. 17, men omkjøringsvegen er ikke anbefalt for store kjøretøy.

Fjelloverganger på E6 stengt

E6 er stengt både over Saltfjellet og over Kvænangsfjellet. Saltfjellet er stengt på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold. Det blir fortløpende vurdert om det kan innføres kolonnekjøring på Saltfjellet.

Ny vurdering om skredfare på Kvænangsfjellet blir gjort kl. 14:00 i dag.

– Det er vanskelige kjøreforhold mange steder i Nord-Norge nå, og det vil det være også onsdag. Det er fare for at flere veier i hele landsdelen kan bli steng på kort varsel på grunn av skred eller skredfare, sier Langmo.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens Vegvesen.

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11