23948sdkhjf

E39 Bårdshaug bru stenges umiddelbart – fant svakhet under vedlikehold

Oppdaget at det ikke var kontakt mellom pilar og brybjelke.

Vedlikeholdsarbeid på brua har pågått siden november 2023. Under arbeidet er det oppdaget svakheter som gjør at brua må stenges helt, og det umiddelbart.

Under arbeidene er det avdekket at pilarene i akse 5 som skulle rehabiliteres som del av vedlikeholdet av brua, har satt seg. Dermed er det ikke er kontakt mellom pilartoppen og brubjelken.

 – Vi jobber nå sammen med entreprenør og konsulenter for å finne rett løsning. Det er utstyr tilgjengelig for å jekke opp brua, men vi trenger å helstenge både av sikkerhetshensyn og for å gjennomføre utbedringen. Denne hendelsen viser hvor prekært det var å få rehabilitert E39 Bårdshaug bru, sier fungerende seksjonsleder Håkon Alstad.

Uklart hvor lenge brua blir stengt

Mens brua er blitt vedlikeholdt, har den tatt seg av trafikken fra vest. Nå må trafikk i begge retninger i ledes over Grønøra-området. Her er det ei smal bru som krever manuell dirigering på dagtid.

– Vi kan forsikre om at vi ikke åpner for trafikk over E39 Bårdshaug bru før vi er trygge på at vi har en sikker løsning. Vi vil komme tilbake med informasjon om varigheten for stengingen, understreker Alstad.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079