23948sdkhjf

26 arbeidstakere døde på jobb i fjor

Flest dødsfall var det innen bygg- og anleggsvirksomhet og i transport og lagring.

Dette går fram av foreløpige tall fra Arbeidstilsynet. Tallene gjelder for landbaserte næringer.

Året før døde 27 personer på jobb. Det laveste som er registrert de siste ti årene, er 25 arbeidsskadedødsfall (i 2016). For tiårsperioden 2013–2022 er gjennomsnittet 32 arbeidsskadedødsfall per år.

Sortert etter næring døde flest i bygge- og anleggsvirksomhet (seks personer) og i transport og lagring (seks personer) i 2023, går det fram av pressemeldingen fra Arbeidstilsynet.

Slik skjedde ulykkene

Tre av ulykkene i bygge- og anleggsvirksomhet var fallulykker ved byggearbeid, én var en sprengningsulykke under grunnarbeid, én ulykke skjedde under lossing av last fra henger og én ulykke skjedde da et kjøretøy kjørte av veien under transportoppdrag. Tre av de seks døde var utenlandske statsborgere.

I bygge- og anleggsvirksomhet var tre av ulykkene fallulykker ved byggearbeid, én var en sprengningsulykke under grunnarbeid, én ulykke skjedde under lossing av last fra henger og én ulykke skjedde da et kjøretøy kjørte av veien under transportoppdrag.

Eldre arbeidstakere mer utsatt

11 av de 26 som omkom på jobb i 2023, var 55 år eller eldre. Dette utgjør 42 prosent av de omkomne.

– Tallene viser at de eldste arbeidstakerne fortsatt er mer utsatt for arbeidsskadedødsfall enn yngre arbeidstakere. Vi vet ikke helt hvorfor eldre er overrepresentert, men det kan være en kombinasjon av fysiologiske endringer og forhold knyttet til arbeidet, sier Monica Seem i Arbeidstilsynet.

Opphav og kilder: Arbeidstilsynet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082