23948sdkhjf

Kristiansand: Biogass til lastebil fra ny Gasum-stasjon

TUNGT I SØR: Åpning av gassfyllestasjon i Kristiansand er en betydelig utvidelse av selskapets infrastruktur for flytende biogass (LBG) i Norge. Stasjonen er den sjette i Norge fra Gasum.

Gasum har samarbeidet med Mjåvann Invest om den nye fyllestasjonen. Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass, og den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører.

Det fremkommer i en pressemelding i dag. Selskapet opplyser samtidig at de har planer om flere stasjoner i 2024, bla. i Sandnes, som blir det første steget mot å koble sammen korridoren langs E39 fra Kristiansand til Ålesund.

- Målet er å muliggjøre transport med biogassdrevne lastebiler over hele Sør-Norge innen utgangen av 2025, sier Jogeir Munkeby, Gasums salgssjef for trafikk i Norge.

Han opplyser Gasum ser en voksende interesse for biogass blant norske transportselskaper, da biogass regnes som et kostnadseffektivt alternativ for å redusere utslippene og gjøre virksomheten mer bærekraftig. Gasum er et finsk-eid energiselskap.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Gasum

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078