23948sdkhjf

Transport og trafikk: Politiets nye laser filmer og dokumenterer fartsoverskridelsen

OPPGRADERING: Politiet har kjøpt 200 nye lasermålere som skal tas i bruk over hele landet. – Videofunksjonen er viktig, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Den nye laseren heter LaserCam 4 og skal tas i bruk både av utrykningspolitiet (UP) og politidistriktene rundt om i landet, skriver Roadpol, som er en sammenslutning av trafikkpoliti i Europa.

LaserCam 4 skal være bedre enn politiets forrige lasermåler på en rekke områder. Det kanskje viktigste er kamerafunksjonen, som gjør at en fartsoverskridelse kan dokumenteres med bilde eller video.

UP-sjef Knut Smedsrud sier ifølge Roadpols nettsted at videofunksjonen er viktig for å sikre korrekte målinger. Kameraet dokumenterer hvordan målingen er foretatt, og apparatet forkaster målinger som ikke er korrekt gjennomført.

Kan måle på kort og lang avstand

- Politiet kan legge fram dokumentert måling i enhver form for rettslig oppfølging, som et tillegg til tjenestepersonens forklaring, sier Smedsrud.

Den nye laseres har rekkevidde på opptil 2,4 kilometer, men etter uttesting har politiet valgt måleavstander fra 30 til 500 meter for å opprettholde pålitelige og nøyaktige målinger. Ifølge Smedsrud er målinger på kort avstand en fordel i urbane strøk.

Roadpol skriver at UP har testet den nye laseren grundig, blant annet i mørke forhold.

Faser ut den gamle laseren

- Det er viktig at utstyret vi bruker, er oppdatert teknologisk. Laseren vi har i dag, blir faset ut fordi leverandøren ikke lenger tilbyr reparasjoner og service, sier Smedsrud.

Den nye laseren er tidligere blitt omtalt blant annet av TV 2.

Tungt.no skrev tidligere i år om de nye satsene for forenklede forelegg som ble tatt i bruk fra 1. februar.

Opphav og kilder: Roadpol

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097