23948sdkhjf

Posten Bring og Aktiv Norgesdistribusjon skal levere aviser landet over

DISTRIBUSJON HVER DAG: Kontraktene med staten innebærer distribusjon av aviser til alle adresser som ikke dekkes av et kommersielt avisbudnett.

Ifølge en fersk pressemelding fra Samferdselsdepartementet innstiller de Posten Bring AS som leverandør av distribusjon på ukedager, og Aktiv Norgesdistribusjon AS som leverandør på kontraktene om distribusjon på lørdager.

De to foretakene var de eneste som leverte tilbud innen fristen. Kontraktsbeløpet er ikke oppgitt i pressemeldingen fra Samferdsdepartementet. Den tidligere kontrakten har hatt en kostnadsramme på i underkant av 200 millioner kroner i året.

De nye kontraktene skal gjelde for perioden 1. juli 2024 til 30. juni 2025. Oppdragsgiver har i tillegg opsjon på ett års utvidelse av kontraktsperioden.

– Mediebransjen står i en omfattende digitalisering, samtidig som aviser på papir fortsatt er viktig for bransjen. For å sikre fleksibilitet, inngår vi derfor nå korte kontrakter med ett opsjonsår. Det vil også gi oss muligheten til å ta hensyn til Postutvalgets rapport når denne foreligger om et år. Den skal blant annet ta for seg ulike samfunnsmessige hensyn som ivaretas av distribusjonsnettverkene i postsektoren, sier sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188