23948sdkhjf

Svindyrt på Svinesund for svensker på norgestur

SVIMLENDE SUMMER: To svensker måtte ut med nærmere 150.000 kroner ved Svinesund.

Det ble en svært kostbar tur til Norge for to svenske transportører, melder Statens vegvesen. Ingen av dem hadde lov til å drive transport i Norge: Det ga 60.000 kroner i gebyr til firmaet for hver transportør.

Den ene svensken hadde også droppet å ta med både kjettinger og vognkort: 11.500 kroner i gebyr til føreren. Han hadde heller ikke koblet i ABS-kontakten til hengeren. Den andre svensken manglet fem kjettinger og bombrikke: 7500 kroner i gebyr til fører og 8000 kroner til firmaet.

En annen svenske, denne med modulvogntog, hadde fire dekk under lovlig minimum grense og luftlekkasje: bruksforbud og 8000 kr i gebyr.

Ikke bare svenske syndere

Svenske transportører var ikke de eneste synderne denne dagen. Et rotete, polsk vogntog ble også stoppet. Her måtte føreren først rydde i frontruta for ordentlig sikt. Deretter måtte en god del mer rydding til for å finne kjettingene, som hadde gjemt seg innerst i et rom med diverse rot over. Da bilen var ren og ryddig fant han til slutt riktig antall kjettinger: 0 kr i gebyr.

I tillegg til en nederlender som måtte ut med 7300 kroner for overlast, var dagens fangst på Svinesund på heftige 162.300 kroner.

På Ørje kontrollstasjon var det også en innbringende dag

Et svensk firma manglet gyldig internasjonal transporttillatelse og hadde dekk med mønsterdybde under den lovlige grensa: bruksforbud og 8000 kr i gebyr.

Enda en svenske med dårlige dekk: 2000 kroner i bot.

En tredje svenske manglet kjetting: teknisk mangellapp og 1500 kroner i gebyr.

Legger vi til enda en fører med dårlige dekk, denne gangen fra Estland, som fikk 4000 kroner i gebyr, ble totalen på Ørje en litt beskjeden 15.500 kroner sett i forhold til Svinesund-fangsten.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125