23948sdkhjf

Bodø-påskekrim! Bøter og tauing for ulovlig parkering på ferjekai

TUNGT PROBLEM: Ulovlig parkering på ferjekaia i Bodø, av alle typer kjøretøy, skaper problemer for trafikken til Lofoten. Nå varsler SVV om bøter og borttauing.

Om sommeren er dette et kjent problem, men allerede nå når påsketrafikken nærmer seg, er dette blitt ei utfordring, melder etaten.

– Vi har hatt perioder hvor mer enn ti kjøretøy, inkludert trailere, har tatt seg til rette og parkert på oppstillingsplassene på kaia. Ved et tilfelle sto en frakoblet henger med en båt på, i nesten fem døgn, sier seniorrådgiver Kristin Sortland på ferjeavdelingen i Statens vegvesen.

Oppstillingsplassen på Bodø ferjekai er for trafikanter som skal med ferja til Lofoten. Parkering er ikke tillatt, og hindrer trafikkavviklingen. 

Å parkere på kaia uten å skulle reise med ferja, er ulovlig i henhold til Vegtrafikklovens paragraf 3. Trafikanter kan risikere å bli ilagt gebyr på kr 900,-, og kjøretøy som hindrer trafikken kan bli tauet bort.

Statens vegvesen har vært i dialog med politiet, som vil følge opp kaiområdet i tiden som kommer.

– Oppstillingsplassen er en del av riksveg 80, og skal kun benyttes av kjøretøy som skal være med Lofotferja. Følg anvisningen for riktig plassering når du stiller deg i ferjekø, oppfordrer Kristin Sortland.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095