23948sdkhjf

Landsomfattende introduksjon av nye eltrucker

TUNGT OG ELEKTRISK: Linde gjennomfører for tiden en landsomfattende introduksjon og demonstrasjon av sine elektriske E100 – E180 motvekts trucker. Så langt har turen kommet til Bergen der brukere har fått prøvd maskinene

Salgssjef Ståle Johnsen-Nauste i Linde fortelle at gaffeltruckene har samme kjøreegenskaper som dieseldrevne trucker. Forskjellen er at de er stillegående og har en "dynamisk kjørestil". Truckene håndterer 18 tonn med løftehøyde til ti meter.

- Strømtilførselen skjer fra enten to bly-syre eller to litium-ion-batterier. Kunder kan velge mellom en kostnadseffektiv variant for lette og middelstunge bruksområder - eller til mer krevende oppgaver i høyden. De elektriske motorene i de nye truckene har mange likhetstrekk med våre IC-trucker.

I førerhytta er det glassdører på begge sider og bakrute som gir fri sikt i alle retninger. En slank mastprofil og et pansret glasstak gjør at sjåføren har full oversikt over varer som hentes og lagres. Batteriene, som er integrert i chassiset mellom driv og styreaksel flytter truckens tyngdepunkt nedover og øker stabiliteten..

- Ønsker man i fremtiden å endre truckens bruksområde med nytt batteri, er det enkelt å bytte, sier Johnsen-Nauste. Et vippbart førerhus gjør tekniske komponenter lett tilgjengelige, forenkler reparasjoner og reduserer nedetid. Det tar for eksempel kun noen få minutter å bytte et bly-syre- til et litium-ion-batterier uten at det påvirker maskinvaren.

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078