23948sdkhjf

Pon Equipment med nye Cat asfaltmaskiner: Norges to første går til Vestlandet

TUNGE MASKINER: Pon Equipment kommer med to nye asfaltfreser og en ny asfaltutlegger til Vei og Anlegg 2024. Cat PM313 og Cat PM822 er de to nye asfaltfresene, og de to første er allerede solgt i Norge.

- PM822 (bildet under) går til Bijak Maskin AS som er et stort asfaltfresefirma i Bergen. PM313 går til anleggsentreprenøren Sartor & Drange AS som også har oppdrag med asfaltfresing i Bergen. De typiske kjøperne av slike maskiner er alle firmaer som driver med asfaltfresing, og de to modellene er de første av en nysatsing fra Caterpillar, forteller produktspesialist Glenn Thoren i Pon Equipment.

  • PM313 veier 22 tonn, er 9,32 meter lang og 2,54 meter bred.
  • PM822 veier 32,8 tonn, er 14,52 meter lang og 2,74 meter bred.

- Motoren Cat C18 Twin-turb på 806 HK og 601KW som er skreddersydd til Caterpillars hydraulikksystem gir økt fremdrift på dype kutt i hard asfalt sammen med Cat sitt nyutviklede K-system på trommel. Dette gir jevne og rette kutt og gir topp resultat og fresetenner varer lengre, sier Thoren.

Han legger til at fresene har den siste teknologien på nivellering, Cat-styresystem for maskin og et helt nytt tannsystem som heter system-K.

- Vi ser at kundene ved kjøp av slike maskiner er opptatt av driftssikkerheten, teknologien, servicevennlighet, sikt rundt maskin, godt med lys på de riktige plasser, ikke minst det nye oppsettet med ledlister under maskin og god hjelp fra Pon om noe skulle oppstå, sier Thoren.

I tillegg til de to asfaltfresene vil Pon Equipment blant mye annet viser frem den nye Cat AP555 (bildet), som er fra den nye serien med asfaltutleggere. Denne er solgt til Velde Asfalt As her på Østlandet. 

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094