23948sdkhjf

Lønn: 11 kroner opp for bussjåfører

TUNGT OPPGJØR: Det er NHO Transport, altså arbeidsgiversiden som i morges rapporterer om 11 kroner mer til bussbransjen.

Ifølge NHO skal dette både være i tråd med frontfagets ramme på 5,2 prosent. Dessuten skal partene være fornøyd med å ha kommet til enighet uten mekling - som visstnok skal vætre første gang etter at bussbransjeavtalen ble etablert.

NHO opplyser videre at lønnsøkningen per time består av et generelt tillegg på syv kroner pluss et normallønnstillegg på fire kroner.

I årets lønnsoppgjør blir sjåførene bedre kompensert for kjøring om natten og ved "passiv tid", opplyses det, og ekspressbussjåfører får et nytt tillegg for ubekvem arbeidstid.

Interessant også: Partene i bussbransjen vil også jobbe med etter-/videreutdanning og språk i henhold til regjeringens Kompetansereformutvalg.

Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet er parter på arbeidstakersiden. NHO Transport og Spekter representerer arbeidsgiversiden. Resultatet skal til uravstemning hos arbeidstakerne med frist 15. mai

Opphav og kilder: Pressemelding fra NHO Transport

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063