23948sdkhjf

Ung med dysleksi og ADHD: Menneskene på Vei og Anlegg miniserie del 2

MOTIVERER UNGDOMMEN: Mads Clemmetsen (28) leder ungdomsdagen i Nova Spektrum. Det er første gangen han er på Vei og Anlegg.

Han er influenser og håndverker fra Porsgrunn. Han elsker maskiner, men har ingen formell utdanning. Det har vært tøft å komme dit han er i dag. Nå har han har fagbrev som elektriker og er selverklært altmuligmann – med egen instagramkonto (@madspusseropp) som han lever av.

- Det viktigste for meg er å få ungdommen til å ville bli anleggsmekanikere og å motivere dem til å stå på og vite at alt er mulig, sier Clemmetsen.

Clemmetsen hadde både ADHD og dysleksi som gjorde skolen vanskelig, men klarte likevel å overvinne disse utfordringene. Med den bagasjen ønsker han å inspirere ungdom til å tørre å satse på det de vil.

Arrangørene har anslått at det vil komme omtrent tusen ungdommer i løpet av messeperioden.

En av dem er Vemund Rudi Enger (16), som kommer fra Valdres vgs, og er en av de mange ungdommene som nysgjerrig undersøker bransjen i dag.

- Jeg håper rett og slett å få sett noen store kule maskiner i dag, sier Enger.

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Opphav og kilder: En originalserie på Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141