23948sdkhjf

Oppbudsbegjæring for Agder Gruppen

HARDT SLAG: Agder Gruppen skriver i en e-post onsdag kveld at styret i bedriften har levert oppbruddsbegjøring til Agder tingrett.

Nyheten kommer etter at rykter har svirret gjennom dagen onsdag. Bekreftlesen kom like etter klokka 18. Styret skriver følgende i pressemeldingen:

"Styret i Agder Gruppen har i dag innlevert oppbudsbegjæring til i Agder tingrett. Dette er en svært trist dag, ikke minst for konsernets mange ansatte. 

Omfanget av Agder Gruppens finansielle utfordringer ble først gjort kjent for styret og de finansielle eierne for kort tid siden. Agder Gruppen har vært gjennom en periode med rask vekst, hvor økte renter, et svekket markedssentiment kombinert med større avvik i håndteringen av finansielle engasjementer har ført til en hurtig forverring av selskapets evne til å betjene sine løpende forpliktelser. 

Det har i den siste tiden pågått en intens prosess rundt mulige løsninger for å redde konsernet. Dessverre har det i løpet av prosessen blitt klart at omfanget av utfordringene er klart større enn opprinnelig antatt, slik at en redningsaksjon ikke var mulig. Styret hadde dermed ikke noe annet valg enn å begjære oppbud. Dette beklages på det aller sterkeste overfor alle involverte. 

Styret har ingen kommentarer utover denne pressemeldingen. Eventuelle spørsmål bes rettet til bobestyrer som ventes å bli oppnevnt snarlig. 
Kristiansand, 24. april 2024 
Styret i Agder Gruppen AS"

Tungt.no vil følge opp nyheten torsdag.

Opphav og kilder: Pressemelding

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062