23948sdkhjf

På Otta Motorfestival blir det drifting til helga - og 100 lastebiler ventes til campen

TUNG BURNOUT: Den eneste i Norge med drifter-lastebil kommer til Otta for å vise frem burnout med en trekkvogn med påmontert spoiler.

Campen arrangeres fra 10. til 12. mai, og trekkplasteret i år er trekkvogna til Tørset Trading. Sjåføren Torbjørn Tørset (50) skal spinne rundt i ring og farge asfalten svart flere ganger denne helgen. Han foreller til Tungt.no at han har turnert rundt i Norge i tre år.

Se også: Tungt-kalenderen er proppfull av arrangement - sjekk den ofte!

Med på showet blir også nevøen hans Nicholas Tørset (20). Sammen har de et lite «nummer» der de kjører fremhjul mot fremhjul med lastebil og vanlig drifterbil. Da ser den tunge trekkvogna ekstra stor ut og gir en god kontrast i showet.

Søndag morgen skal den samme bilen, som er servicebilen til Tørset Trading, kjøre til Holland og hente last med Buffalo TMA støtputer som Tørset Trading selger over hele Norge. Spoileren står i en brakett som brukes til service og rep av Buffalo TMA buffere.

Motor, mat og musikk

– Vi har satt stopp på 90 påmeldte på truck camp på forhåndssalg, men jeg tar dropp-inn, så håper på 100 lastebiler inne på campen, sier Kim Arild Grindermoen. Han er truckcamp-ansvarlig på Otta Motorfestival.

Nå er det 90 påmeldte, og der har Grindermoen altså satt grensen. Når han ser hva det er plass til, er det dropp-inn venteliste på for å fylle opp resten.

Som vanlig kommer en rekke spennende lastebiler, alt fra snutebil, til lastebil med tungt anlegg og mye annet.

Grindermoen forteller at det ble anslått at det var rundt 15-20.000 besøkende gjennom fjorårets motorfestival.

Mer motor for hvert år

– På Otta er alle og enhver velkommen! Det blir motor, mat og musikk! Vi bygger opp en festival der alle skal trives, og alt med motor er i fokus.

Grindermoen forteller at de fortsatt er i startfasen av festivalen. Den bygges stadig videre og det jobbes for å få med flere aktører innen motor til utstillere og stand; for dette skal nemlig bli større.

– Vi bygger på i 2025. Da skal vi prøve å utnytte hele Otta sentrum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125