23948sdkhjf

Natursteinsmuring AS: Tunge løft med Cat 325

TUNGE TAK: Rogalands-bedriften Natursteinsmuring AS ble etablert i 2020, og har i dag tre store Cat-maskiner i drift. Den siste, en Cat 325, kom i april i år.

Med en GK80-kombiklo fra Gjerstad, festet til en Cat TRS23 tiltrotator og CAT S70-HK kobling. stables opp til seks tonn tunge stener på anleggsplassen utenfor Sandnes. Beltegraveren, en 30 tonn tung korthekk, har ingen problemer med å løfte de tunge stenene. Både tiltrotator og HK -kobling er levert med Cat sitt eget HCS system – hvor hydraulikkslanger og el-kontakter er integrert slik at man slipper å koble disse til og fra manuelt.

- Vi har erfart at det er Gjerstad-klypene som duger til denne type arbeid, å løfte og flytte stein, sier Nikolai Aase, daglig leder i Natursteinsmuring AS.

Spredt over hele Norge

Da bedriften startet opp i 2020 var det ingen av grunnleggerne som ønsket deres eget navn i firmanavnet. Og siden de skulle drive med natursteinsmuring, så ble navnet nettopp det. I dag har bedriften syv ansatte og tre gravemaskiner.

- Det har vært Cat-maskiner hele veien, og vi har vært ganske aktive på Pon-kontoret i Rogaland. Vi hadde en 308, men den er solgt. I dag har vi en Cat 325 2022-modell og en Cat 340 2022-modell, samt den nyeste som er en Cat 325 2024-modell, sier Geir Sindre Vik, styreleder i bedriften.

Aase og Vik eier i dag 50 prosent av bedriften hver, og de er begge maskinførere ute i felt. De jobber der oppdragene er, og har prosjekter fra sør til nord i Norge. Da AnleggsMagasinet besøkte bedriften i mai var en maskin plassert på flyplassutbyggingen i Mo i Rana, en maskin i Tromsø, og den tredje på Vagle i Sandnes.

Det er de beste maskinene

Den nyeste graveren kom i april i år, og hadde gått 200 timer da vi traff eierne på anleggsplassen utenfor Sandnes. Avtalen på den nye maskinen ble signert på en kundetur på Malaga i september i fjor. Det var avtalt på forhånd, men kontrakten ble signert og det ble ringt i bjella på gallamiddagen.

- Vi tar på oss oppdrag mange steder Norge, og det er viktig for oss å ha god tilgang på service uansett hvor vi er. Det er en av hovedgrunnene til at vi valgte å handle hos Pon Equipment. Dessuten har vi erfart at Cat-maskinene er de beste til det arbeidet vi utfører, sier Aase.

Pon-selger Christer Østerhus er naturligvis glad for at Natursteinsmuring er kunde hos dem.

- Natursteinsmuring er en veldig god kunde hos oss. Det er kjekt med kunder som verdsetter totalen vi kan tilby, og vårt fokus er og alltid gi disse og alle våre kunder veldig god og tett oppfølging, sier maskinselger Østerhus.

Tunge løft

Den nye Cat-graveren jobber med å bygge en mur på nesten fem meter høyde av stein for å holde massene i en skråning på plass. Store stein på tre til seks tonn flyttes rundt og stables.

- Det er dette vi gjør. Graver, murer og plastrer. Sistnevnte er erosjonssikring. Til disse jobbene har vi erfart at Cat-maskinene er veldig stabile, noe som gjør at vi kan ha på tungt utstyr. Tilten og klypa veier nesten to tonn, og i tillegg til steinen vi løfter havner fort opp mot ti tonn. Vi har også en Gjerstad-pusseskuff 1.300 liter og en Klepp Mekk 1.350 liter graveskuffe som vi bruker, sier Aase.

Gravemaskinen er en premiumutgave med blant annet E-fence, vektsystem og 360 graders kamera. Alt dette har man god oversikt over i den 10-tommers store monitoren som sitter inne førerhytten. Kameraene er innfelt i maskinen, noe som er standard fra fabrikk. Videre er maskinen levert med Novatron Xsite maskinstyring fra Hella Maskin, XploSafe frontrute, og godt med lys rundt hele maskinen. Det er også montert en sub for ekstra god lyd i hytta.

Natursteinsmuring AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093