23948sdkhjf

Thomas André fra Solund: - Jeg forelsket meg i dosere

GRØFTENS HELTER

"Jeg kan ikke be om en bedre arbeidsplass"

  • Helten: Thomas André Green
  • Bosted: Solund, en øy ytterst i havgapet i Sognefjorden.
  • Yrke: Maskinfører
  • Maskin: Cat D6T bulldoser
  • Akkurat nå: Thomas André startet i anleggsbransjen i 2015, og jobber i dag for Lesja Bulldozerlag AS.
  • Instagram: @tgreen93

- Hvorfor valgte du å jobbe i anleggsbransjen?

- Jeg startet på et verksted, gikk skole og ble mekaniker. Men jeg fant fort ut at jeg trivdes mye bedre ute i felten. Jeg forelsket meg i dosere, og deretter har det kun gått fremover og oppover.

- Hvem jobber du for, og hvor lenge har du vært der?

- Jeg startet for to år siden som innleid til Lesja Bulldozerlag gjennom mitt eget enkeltmannsforetak. Etter og ha opplevd trivselen og behandlingen man fikk i bedriften, så bestemte jeg meg i vår for å søke om fast ansettelse, noe som da passet bra for begge parter. Jeg kan ikke be om en bedre arbeidsplass, og skal man kjøre bulldoser så er det bare rett og rimelig å gjøre det i et firma med det navnet.

 - Hva er det beste ved jobben din?

- Det beste med jobben min må være at man får skape noe, som å bygge veier, planere jorder og skape noe for fremtiden, noe som gir mestringsfølelse. Det kan man se tilbake på og være stolt av å ha utført. Jeg legger all yrkesstolthet jeg har i jobben for best mulig resultat, og håper at det blir satt pris på hos kunder og bedrifter man har oppdrag hos. Men ikke minst det å få flytte kubikk. Jeg lider nok litt av kubikksjuka.

- Hva slags anleggsmaskin kjører du?

- Det går hovedsakelig i bulldoser, men jeg er heller ikke ukjent for og kjøre gravemaskin, hjullaster og dumper. Akkurat nå kjører jeg en Cat D6T. Bulldozerlaget har også en Liebherr PR766 som jeg er sjåfør på. Det neste på lista som jeg drømmer om å få kjøre må vel være en veihøvel. Da får jeg hele spekteret av maskiner inn i cv'n min.

- Hva er det kuleste oppdraget du har hatt til nå?

- Det kuleste oppdraget til nå må være FV606 Ytre Steinsund bru i Solund, der jeg nå er blitt fastboende. Det prosjektet var krevende, men givende når man fikk jobben gjort. Et vanskelig terreng og bygge vei i, veldig kult å ha vært med på.

- Hvor ser du deg selv om tre år?

- Forhåpentligvis i en doser, men holder mulighetene åpne for utdannelse og utvikling oppover i gradene hvis muligheten byr seg.

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047