23948sdkhjf

Agaia AS satser videre på el: Fikk sin tredje Tenax helelektriske maskin

TUNG VASK: Agaia AS har investert i sin tredje Tenax-maskin, en gatevasker som skal gå i Oslo. Fra tidligere har de en Tenax Evos Electra 2.0 og en Maxwind EH med oppsamler på 110L sekk.

Den nye maskinen er en Tenax Hydro 2.0 gatevasker, og ifølge importør Anlegg- og Miljøservice er dette den første gatevaskeren i Norge i denne klassen. Maskinen er produsert 100 prosent elektrisk fra bunnen av, på samme måte som Tenax Evos. Det er en lavspenningsmaskin som går på kun 48v, og den har en driftstid på ti timer.

Krav i kontraktene

Agaia er i dag Norges største anleggsgartner entreprenør, og har sin hovedbase på Lierskogen. I august i fjor skrev tungt.no at Agaia gjennomfører en elektrisk storsatsing. På tre år er 154 millioner kroner investert i elektriske maskiner, biler og utstyr. Nå en elektrisk gatevasker.

- Hvorfor valgte Agaia å kjøpe nettopp en Tenax Hydro 2.0?

- Dette er en maskin som skal brukes til å drifte adkomstveier, perronger og trapper hos store offentlige oppdragsgivere i Oslo. Dette er en helelektrisk maskin som er i tråd med krav i kontraktene, samt Agaias strategi om elektriske maskiner og vår visjon om å sette standarden for en bærekraftig fremtid, skriver avdelingsleder Svein Erik Bjerkrheim hos Agaia til tungt.no i en e-post.

Han legger til at Agaia også har investert i en Tenax feiemaskin, og at de kjenner leverandøren og vet hva de kan forvente av dem.

Skal vaske i Oslo

Denne maskinen skal gå for blant annet Sporveiene i Oslo for spyling av perronger og området rundt for enda renere plasser, samt Frognerparken og noen andre plasser.

Gatevaskeren har en svingbom på taket. Denne bommen kan også bakmonteres, og da blir den under to meter høy. Denne har en trommel på 25 meter høytrykksslange på 110bar, med justerbar dyse for spredning og mengde. Frontbar spyleramme har en totalbredde på 3,04 meter, og kan justeres sidevei fra 1,35 meter til 3,04 meter. Dysene åpnes automatisk når bar breddes, og det er også egen sidedyse for spyling under for eksempel parkbenker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078