23948sdkhjf

Nå er nyeste AnleggsMagasinet og TransportMagasinet ute

TUNG PROMO: Utgave 5-2024 av Norges beste bransjemagasiner er klare til å leses. Bla deg gjennom godsakene enten på skjerm eller papir.

Dette kan du lese om i AnleggsMagasinet 5-2024

I denne utgaven av AnleggsMagasinet har vi tatt en ekstra titt på tilt-markedet. Hvem er de største tilt-leverandørene i Norge, og hva kan de levere? Jo, de største er alle svensker: Steelwrist, SMP, Rototilt, Engcon og Oilquick. Les mer om hva entreprenørene velger og noen nyheter i AnleggsMagasinet 5-2024.

I en tid hvor mange av de private byggeprosjektene blir skrinlagt eller utsatt, har anleggsbransjen vært mer ivrige på å sikre seg de offentlige prosjektene. Som grunnarbeider til nye offentlige bygg, bygging av gang- og sykkelveier, vann og avløp, og annet som fylker og kommuner har satt av penger til. 

En av entreprenørene som er intervjuet i denne utgaven av AnleggsMagasinet er Hole Graveservice AS. De har bredt virksomheten sin utover stadig større deler av Østlandet, og sier de jobber hardt for å få de jobbene som de har tro på at kommer. Det er prosjekter som har fått bevilget penger og skal gjennomføres. De har mange oppdrag på offentlige jobber og underentepriser på offentlige bygg. Der bygges det selv om for eksempel boligsalget er dårlig.

Vi har som alltid intervjuer med entreprenører og maskinførerer. Som Tung Maskin AS i Rogaland, som startet opp driften med en Brøyt x21TL. Vinsrygg Maskin AS fra Stryn som kjøpte ny graver i 30-årsgave. Og den faste spalten Etter noen timer, hvor Volvo EWR 150E er under lupen. En skikkelig kul og stylet hjulgraver.

Dette kan du lese om i TransportMagasinet 5-2024:

I denne utgaven får du hele to restaureringsprosjekter: Far og sønn Eide har brukt de siste seks årene på å restaurere en sliten Scania 143. Målet var å lage en kopi av faren Nils Åges lastebil som han kjøpte i 1988. Det andre prosjektet står Knut André Sandhaug bak. Han brukte fire år på å pusse opp Atlanticos Volvo F16 fra 1993.

Se også hvorfor Arne Slinde Ahlin i Slinde Transport, med terminal like ved Lærdalstunnelen, gruer seg til den nattestenges. Han tror ingen ting på Statens vegvesens tidsoverslag på 4-5 år, og har derfor åpnet ny terminal i Hallingdal.

Vi har også tatt et nærmere blikk på noen uvanlige militærkjøretøy som dukket opp på Andøya i februar i forbindelse med militærøvelsen Nordic Response. Og fotograf Sondre tok turen til Stryn motorfestival. Der har pågangen doblet seg de siste 10 årene. Årets festival ble fullbooket på 9 timer, og de har nå lange ventelister.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047