23948sdkhjf

Nytt praktbygg til psykiatrien

Psykiatrien ved Sørlandet sykehus ved skal få et løft til en verdi av 780 millioner.

Det skal bygges et nytt psykiatribygg ved Sørlandet sykehus HF, som skal samle akuttpsykiatri og døgnsengeposter for behandling av pasienter med psykisk sykdom.

Bygget skal ligge på Eg i Kristiansand, og har en kostnadsramme på 780 millioner kroner, skriver Sykehusbygg i en artikkel på hjemmesiden sin.

Bygget skal blant annet inneholde 80 døgnbehandlingsplasser, poliklinikk, akuttmottak og kontorer. Nybygget blir på 12.500 kvadratmeter.

Veidekke vant

En konkurranse med forhandlinger ble utlyst i juni 2017. Fem leverandører ble prekvalifisert og invitert til å gi tilbud. Til slutt fikk Veidekke Entreprenør kontrakten fordi de totalt sett var den beste tilbyderen, ifølge Sykehusbygg.

Kontraktsverdien for endelig tilbud har en kostnadsramme på inntil 378 millioner kroner.

– Nå skal vi gjennom et spennende forprosjekt og med et godt samvirke med Sørlandet Sykehus HF og leverandør, skape et funksjonelt og trivelig bygg for pasienter, pårørende og ansatte, forteller leder av prosjektstyret Helse Sør-Øst RHF, Steinar Frydenlund.

Samspillsmodell

Helse Sør-Øst RHF og Sykehusbygg HF har valgt en gjennomføringsmodell med tidlig involvering av entreprenører og leverandører som sammen med arkitekt, rådgiver og oppdragsgiver skal utforme forprosjekt i samspill.

I mai 2017 ble det gjennomført en dialogkonferanse i samarbeid med Innovative anskaffelser - nasjonalt program for leverandørutvikling for å få til en tidlig samhandling mellom oppdragsgiver og leverandører i prosjektet.

– Jeg er svært fornøyd med interessen og oppmerksomheten som har vært rundt prosjektet og prosessene, fortalte prosjektsjef i Sykehusbygg HF, Frode Karlsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079