23948sdkhjf

– Betalte 500.000 for å avslutte saken

Arbeidstilsynets forelegg for byggeplass-mangler på Bjørnåsen i Oslo, ble gjort opp umiddelbart.

– Det konkrete forholdet dreide seg om sviktende rutiner for adgangskontroll og sikring av stillas, sier Kristoffer Gregersen, konserndirektør for kommunikasjon og marked hos Selvaag Bolig, i en kommentar til Building Supplys artikkel 15. februar.

Økokrim

Det hele startet for fire år siden da Arbeidstilsynet kunne avsløre at selskapet Selvaag Bolig Bjørnåsen Syd II AS brøt plikten til å føre daglig oversiktsliste over alle på byggeplassen. Dette skyldtes at ID-kortleseren i perioder ikke virket eller var i bruk.

I tillegg mente Arbeidstilsynet å kunne påvise feil og mangler ved flere stillaser.

Forholdene ble anmeldt, og etter at Økokrim hadde etterforsket fem aktører i saken, fikk Selvaag Bolig et forelegg på 500.000 kroner.

Erkjente lovbrudd

– Økokrim henla sakene mot fire av de fem siktede hvoretter prosjektselskapet Selvaag Bolig Bjørnåsen Syd II AS ble ilagt et forelegg på 500.000 kroner. Selskapet erkjente brudd på byggherreforskriften knyttet til de nevnte forholdene, sier Kristoffer Gregersen.

Selve henleggelseskoden som er brukt – «intet straffbart forhold anses bevist» – innebærer at etterforskningsresultatet taler imot at det er begått en straffbar handling, understreker han.

– Vi besluttet likevel å vedta forelegget for å avslutte saken, sier Gregersen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093