23948sdkhjf

Lot nabo sprenge siste salve

Nye Veier og BetonmastHæhre har gjennomslag i E18-prosjektet Kjørholt–Bamble.

Det var en støyutsatt nabo som fikk æren av å skyte gjennomslagssalven ut mot Frierfjorden sammen med skytebas Roy Heimdahl hos entreprenør BetongmastHæhre. Vedkommende var stødig nok etter måneder med sprengningsarbeider utenfor døra, og lyst ble det.

I alt er det tatt ut 350.000 m3 fjell, satt 40.000 bolter og sprutet 24.000 m3 sprøytebetong på seks måneder.

Kortreist stein

Nye Veier er byggherre for rehabiliteringen av eksisterende tunneler og sprengning av nye tunnelløp i prosjektet. Prosjektleder Reidar Løvhaugen og utbyggingssjef Ruth Haug er fornøyde med jobben, og, ikke minst, at alle er kommet vel hjem hver dag.

– Sammen med entreprenøren og lokalt næringsliv har vi funnet fram til gode løsninger for å innfri miljøkravene. Vi har fått bruke Norcems gamle brudd på nabotomta som mellomlager og areal for knusing, og bruddet er forbundet med tunnel inn i veianlegget. Omkringliggende veinett er dermed spart for 50.000 lass med stein. I tillegg er knusing og mellomlagring av verdifulle steinmasser til senere bruk gjort uten sjenanse for naboer og omgivelser, sier Ruth Haug, utbyggingssjef for E18 Kjørholt og Bamble tunneler.

Kjørholt-Bamble-prosjektet

  • Prosjektet omfatter rehabilitering av Kjørholt og Bamble tunneler, samt utsprengning av nytt løp for kommende firefelts E18. Kjørholt er 2200 m, Bamle er 650 m, beliggende på hver sin side av Grenlandsbrua ved Porsgrunn.
  • Eksempler på gode miljøløsninger er kortreist lagring av stein, skjermet steinknusing og oppfylling av et gammelt gruveras for senere tilbakeføring til friluftsarealer. Avfall av PE-skum er nyttig brensel i Norcem sitt anlegg.
  • Det gjenstår elektrotekniske arbeider, asfalt og vann- og frostsikring i tunnelene før reåpning av toveis trafikk høsten 2018. Den nye tunnelen vil fungere som rømningsvei inntil 4-felt gjennom Landgangen Rugtvedt står ferdig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094