23948sdkhjf

Implenia kan bli stilt for retten

Arbeidet med råbygg til det nye regjeringskvartalet er forsinket med ett år.

Arbeidet med råbygg til det nye regjeringskvartalet er forsinket med ett år, og en konflikt mellom entreprenøren Implenia og Statsbygg kan ende i retten.

I 2016 signerte entreprenøren Implenia Norge en kontrakt med Statsbygg om å bygge et kjelleranlegg som skal huse teknisk infrastruktur og sivilt situasjonssenter i Regjeringskvartalet. Kontrakten var verdt 452 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

To stridsspørsmål

Nå er arbeidet kraftig forsinket, og partene har havnet i en konflikt som kan ende i retten. Planlagt ferdigstillelse var opprinnelig 30. april, og forsinkelsene er stridens kjerne i tillegg til spørsmål om hvorvidt faktiske arbeider er i henhold til anbudsdokumentene.

– Vi tar sikte på å komme fram til en løsning begge parter er enige om. I aller verste fall blir man ikke enige, og da kan resultatet bli en tvist eller sak for retten, skriver kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en epost.

DN har vært i kontakt med Implenia, som ikke ønsker å kommentere saken. Implenia er et sveitsisk selskap som har rundt 600 ansatte i Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094