23948sdkhjf

Samferdselsministeren ønsker flere prosjekt til Nye Veier

Ketil Solvik-Olsen (FrP) er svært fornøyd med selskapet og mener det er på tide at de får flere oppdrag.

Dette sier han i et intervju med Byggeindustrien:

- Nye Veier har vist at de kan bygge rimeligere og raskere enn det vi har gjort før. Det skjer av mange grunner, sier Solvik-Olsen.

Ministeren spesifiserer dog at det ikke hinter om dårlige forhold hos Vegvesenet.

- Det betyr ikke at vi er misfornøyde med Statens vegvesen. De har bevist at de også kan fornye seg. Det viser blant annet OPS-prosjektet for riksvei 3/rv. 25 mellom Løten og Elverum som blir hele 1,5 milliarder kroner billigere enn først antatt. Dette er et prosjekt Vegvesenet har stått bak, og som Skanska skal gjennomføre, forteller Solvik-Olsen.

Det ser med andre ord mildt sagt ut til å bli en god periode for Nye Veier.

Nylig ble det annonsert at selskapet skal ut med en gigantkontrakt om få uker. Kontrakten gjelder ny E6 fra Kvithammar i Stjørdal kommune til Åsen i Levanger, og har en samlet prosjektkostnad på i underkant av 4 milliarder kroner, ekskl. mva.

Det skal bygges firefelts motorvei med fartsgrense på 110 km/t, og strekningen vil inkludere Midt-Norges lengste tunnel på 2 x 7,8 km gjennom Forbordsfjellet.

Kvithammar–Åsen er blant Nye Veiers høyest prioriterte strekninger, og prosjektet har stor samfunnsøkonomisk betydning i det sammenslåtte Trøndelag, heter det i en pressemelding fra Nye Veier.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14