23948sdkhjf

Dette er nye Veidekke Bygg

Selskapets norske byggevirksomhet ble skilt fra anleggsvirksomheten tidligere i sommer. Nå er den nye virksomheten omorganisert, og konserndirektør Hans Olav Sørlie har sin nye ledergruppe på plass.

- Vår byggvirksomhet er ledende i flere av sine markeder, vi må imidlertid innse at deler av virksomheten ikke leverer tilfredsstillende resultater. De endringene vi nå gjør skal bidra til at enheter med lønnsomhetsutfordringer skal kunne prestere på et betydelig høyere nivå, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg i en pressemelding.

Selskapet påpeker at markedsutviklingen de siste årene hinter om at det største vekstpotensialet for norsk byggevirksomhet finnes rundt og i de største byene. Samtidig legger de vekt på at det er en ny hverdag som gjelder, hvor kunder, leverandører og konkurrenter opererer med «større geografisk nedslagsfelt» enn det som har gjeldt tidligere.

- For å øke vår konkurransekraft og lønnsomhet må vi i større grad gå i retning av produktspesialisering og standardiserte prosesser innen prosjektutvikling og kalkulasjon. Dette innebærer at vi må bygge opp kraftsentre som innehar kompetanse og ressurser til å møte denne utviklingen. Endringene innebærer nye krav og forventninger, og vi må tilpasse vår organisasjon etter dette, avslutter Sørlie.

Ny organisasjonsstruktur

Veidekke Bygg vil omfatte tre jevnstore regioner i omsetning, men med svært ulik geografisk utstrekning: Virksomheten i Oslo blir en egen region ledet av regionsdirektør Anders W. Haugen. Region Øst samler den øvrige virksomheten på Østlandet ledet av regionsdirektør Hallgeir Schanche. Region Vest omfatter de tre nye storbyregionene Trondheim, Bergen og Stavanger og ledes av regionsdirektør Birte Almeland.

I tillegg omfatter ledergruppen i Veidekke Bygg økonomidirektør Pål Christian Hustoft og HR og HMS-direktør Lars Tronsmo.

Storbyregionene Stavanger, Bergen og Trondheim blir ledet av henholdsvis Are Westbye, Ingmar Austevoll og Ståle Brovold.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Cramo satser fortsatt på masse utstyr og dobler lokalene i Molde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094