23948sdkhjf

VIDEO: Verdens lengste sjøkryssende bro åpnet i dag

Byggeprosessen krevde ni år, 18 dødsfall og 164 milliarder kroner – nå står den 55 km lange broen mellom Zhuhai og Hong Kong klar til bruk.

Denne uken var den kinesiske presidenten Xi Jinping tilstede for å utføre den offisielle åpningen av verdens lengste sjøkryssende bro.

Den 55 km lange forbindelsen mellom Hong Kong og den kinesiske byen Zhuhai startet konstruksjonen i 2009, og har ifølge BBC kostet rundt 15,3 milliarder britiske pund – som tilsvarer 164 milliarder norske kroner.

Forbindelsen har vært utsatt for en rekke forsinkelser, og har dessuten hatt flere større sikkerhetsproblemer. Minst 18 mennesker skal ha mistet livet under byggearbeidene, viser de offisielle rapportene.

Onsdag er den offisielle åpningen for offentlig biltrafikk på broen.

Forbindelsen går under havet ved flere punkter, blant annet mellom menneskeskapte øyer.

Rundt 400.000 tonn med stål skal ha blitt brukt i konstruksjonen av broen, som man kan se i videoen over, som CGTN har laget. 

Broen skal knytte de tre kystbyene som ligger i sør-Kina; Hong Kong, Zhuhai og Macau. Den skal også spille en del i et større prosjekt om å binde ytterligere åtte byer i sør-Kina.

Rundt 68 millioner mennesker bor i området, og broprosjektet kutter den fire timer lange reisen mellom Zhuhai og Hong Kong ned til en drøy halvtime.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141