23948sdkhjf

Bispevika-bygg: Norsk natur med dansk innflytelse

Boligfeltet B6A i Bispevika skal ta inspirasjon fra skjærgården og skille seg ut fra mengden blant leilighetskompleksene.

Som et område av Oslo som ligger få steinkast unna både Operaen, Oslo S og Sørenga, blir Bispevika stadig et mer og mer attraktivt byggeområde.

Blant de nesten 400 leliighetene som AF Gruppen bygger i området, kommer boligfeltet B6A, hvor planen er å skille seg ut fra den glamorøse mengden.

Byggene i B6A skal nemlig vise tydelig inspirasjon fra Oslofjord-naturen rundt, og skal reflektere skjærgården.

Noe av tankegangen er at byggene skal være lavere enn resten og faktisk gi inntrykk av at man bor ved vannet, forklarer arkitekt og partner Jan Albrechtsen ved Vandkusten – det danske arkitektselskapet bak prosjektet:

- For å kunne holde bebyggelsen lav, bygger vi virkelig tett og har stor fokus på rommene mellom husene. Beboerne skal også merke at de bor helt tett ved vandet og vi hever faktisk vannstanden lokalt, så vannet kommer tettere på, sier Albrechtsen.

Dansk innflytelse

I tillegg til å velge en dansk arkitekt, har også det danske selskapet Krone Vinduer blitt valgt til å levere dører, vinduer og karnapper til prosjektet – som går over 35.000 kvadratmeter.

Kontrakten for leveransen er på et «tosiffret millionbeløp».

- Bispevika B6A er et spennende prosjekt hvor vi virkelig får vist vår kompetanse innenfor tre- og aluminiumsvinduer, store fasadepartier i egetre og glaskarnapper med sammenlimt glass, sier prosjektdirektør Christian Olesen om bestillingen.

Prosjektet, som er en del av AF Gruppens Vannkunsten-prosjekt, skal etter planen ferdigstilles i juli 2020. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109