23948sdkhjf

Entreprenørkrangel endte med milliontap

Eiendomsgruppa Oslo krevde fire millioner av entreprenøren. Nå må de selv ut med 1,7 millioner kroner.

Dette kommer frem i en artikkel hos Estatenyheter.

Saken gjelder Slalåmveien 37 i Lommedalen i Bærum, som Eiendomsgruppen Oslo AS hadde ansvar for utbyggingen av. Her skulle det blant annet settes opp næringsmoduler og en parkeringskjeller.

Entreprenøren Hogne Myrvold & Co vant entreprisekontrakten om bærestrukturen og garasjekjelleren til en verdi av 12,78 millioner kroner.

Prosjektet ble overlevert høsten 2009. I ettertid av dette ble det oppdaget lekkasjer i garasjeanlegget, som blant annet medførte til en rekke kalkbelegg-relaterte skader på biler.

Etter at partene ikke klarte å bli enige om sluttoppgjøret, endte saken opp i Asker og Bærum tingrett. Her forlikte partene avtalen utenrettslig i 2010.

Etter at nye lekkasjer ble registrert, tok Eiendomsgruppen ut søksmål mot entreprenøren Hogne Myrvold AS og krevde erstatning på 4,2 millioner for utbedringsarbeider i 2017. Her ble entreprenøren frifunnet, og Eiendomsgruppen endte opp med å bli dømt til å betale entreprenørens saksomkostninger på 900.000 kroner.

Dommen ble dog anket, og Borgarting lagmannsrett frifant Hogne Myrvold AS etter at de ikke fant noe galt med hvordan entreprenøren hadde utført arbeidet.

Derimot ble det ifølge Estatenyheter funnet bevis som tydet på at lekkasjene kom fra skader fra arbeid utført av modulentreprenøren Kodumaja – som hadde ansvar for bygging og montering av modulene.

Eiendomsgruppen er nå dømt til å betale motpartens saksomkostninger for lagmannsretten og idømtes sakskostnader for tingretten på totalt 1,7 millioner kroner.

Les mer om saken på Estatenyheter.

Opphav og kilder: Estatenyheter

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078