23948sdkhjf

- E18 blir utsatt fordi Vegvesenet brukte penger de ikke hadde.

Samferdselsminister Jon Georg Dale uttrykker frustrasjon over Vegvesenets kommentarer om å ikke få penger over statsbudsjettet til ny E18.

I går ble det klart at prosjektet om å bygge ny E18 blir utsatt på ubestemt tid. Årsaken er at det ble annonsert at Statens Vegvesen ikke får mer penger utover statsbudsjettet, noe de har fått tidligere.

Nå uttaler samferdselsminister Jon Georg Dale seg om saken, og uttrykker frustrasjon angående prosjektet Ramstadsletta-Lysaker.

Dale er ifølge Dagbladet ikke fornøyd med Statens Vegvesens kommentar om å ikke få mer penger over statsbudsjettet.

- Statens vegvesen har brukt penger de ikke hadde, og er nå tomme for penger. Utfordringen i dette tilfellet er at Statens vegvesen har brukt penger de ikke har fått. Man kan ikke bruke penger man ikke har uten at det får konsekvenser, sier Dale til Dagbladet.

Dale refererer til at Vegvesenet skal ha brukt mer enn 600 millioner kroner på E18-prosjeket hittil i år, som er mer enn dobbelt av hva som stod i budsjettet.

- Det påvirker jo budsjettet for 2019, sier ministeren.

Ovenfor Dagbladet understreker han at planen er fortsatt å få byggearbeidet med E18 i gang igjen så fort som det er mulig.

- Når en bruker mer penger enn en har, vil dette få praktiske konsekvenser. Jeg har vært tydelig over for Vegdirektoratet og sagt at jeg forventer mer, og at vi ikke er fornøyd. Nå forholder jeg meg til at dette har skjedd, og jeg tar ikke videre dialog gjennom media, men gjennom den formelle styringsdialogen, sier Dale, som nå har bedt vegdirektøren om å jobbe så fort som mulig med å legge frem ny proposisjon for Stortinget.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127