23948sdkhjf

Vegvesenet overtar driften etter Veidrift-sparking

Forrige uke kom det frem at Statens Vegvesen hever kontrakten de har med Veidrift AS om drift i Vestfold Nord.

Dette kom som et resultat av mangelfull gjennomføring av kontrakt.

Nå melder Veier24 at Statens Vegvesen går over til å styre driften av kontraktområdet selv frem til høsten, før en ny entreprenør tiltrer.

– Statens vegvesen gjør seg nå klar til selv å overta styringen av driftsområdet Vestfold Nord, forteller avdelingsdirektør Tore Kaurin i Statens vegvesen Vestfold til Veier24.

– Det betyr at vi selv inntar styringsposisjonen og den løpende ledelsen som entreprenøren tidligere har hatt for driftsoppgavene i området. Vi er opptatt å gjennomføre en verdig og god avviklingsperiode med entreprenøren. Men når det er gjort vil vi ta kontakt med de underentreprenørene de har brukt, og tilby dem å fortsette. Det mest kritiske å få brøyte- og sprederbiler å raskt få på plass, slik at vi kan opprettholde standarden som beskrevet på de aktuelle vegstrekningene, forteller Tore Kaurin til nettstedet.

Oppsigelsen av Veidrift har virkning fra 28. januar. Kontrakten vil om kort tid lyses ut.

Som en følge av regionsreformen og at fylkene overtar driften av eget vegnett selv fra neste år, kommer Vestfold til å bli delt inn i to driftskontrakter for riksvegene, meldes det.

Les mer om saken på Veier24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125