23948sdkhjf

Anker Follobane-saken til Høyesterett

I en artikkel hos Byggeindustrien kommer det frem at Bane NOR nå anker dommen fra Borgarting lagmannsrett til Høyesterett. Dette er dommen hvor Skanska ble tilkjent ca. 275 millioner kroner i positiv kontraktsinteresse.

– Bane NOR har besluttet å anke dommen fra Lagmannsretten i «Skanska-saken» til Høyesterett. Vi ønsker å anke på bakgrunn av rettsanvendelsen ved ansvarsgrunnlaget i dommen, samt for utmålingen av erstatning. Anken er sendt og det er nå opp til rettsvesenet å gjøre videre vurderinger, skriver kommunikasjonssjef Kathrine Kjelland i Follobaneprosjektet i en kommentar til Byggeindustrien.

Ankefristen gikk ut denne uken, 29. januar.

Det var i mars 2017 at Bane NOR ble dømt til å betale Skanska 305 millioner kroner som et resultat av brudd på anskaffelsesregelverket.

Dette var etter at det italienske selskapet Condotte ble valgt inn til Follobaneprosjektet, et selskap Skanska mente skulle blitt avvist fra konkurransen. Uten Condotte hadde Skanska lagt an til å vinne konkurransen, og Byggeindustrien skriver at selskapet da kunne ha forventet en fortjeneste på oppdraget, det vil si en positiv kontraktsinteresse.

I den saken vant Skanska frem, før Bane NOR anket saken til lagmannsretten, hvor Skanska igjen vant frem.

Opphevet kontrakten

Det var i januar i 2018 at Bane NOR opphevet Follobanen-kontraktene med nå konkursbegjærte Condotte. Det italienske selskapet var i dype økonomiske problemer, som stanset arbeidet. Bane NOR avlyste kontraktene, og tok opp arbeidet selv.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141