23948sdkhjf

Gode vekstutsikter i anleggsindustrien

Rapporter fra Maskinentreprenørenes Forbund, MEF, viser at det er gode tider for anleggsindustrien fremover.

Hvert år gjennomfører MEF to halvårlige undersøkelser blant sine om lag 2 000 medlemmer.

I disse undersøkelsene blir forbundets medlemmer spurt om:

  • hvordan de opplever sin egen oppdragsmengde,
  • kapasitet til å påta seg nye oppdrag
  • hvilke fremtidsutsikter de har.

739 bedrifter deltok I den siste medlemsundersøkelsen, som ble gjennomført i november 2018

- Sammenlignet med 2017-undersøkelsen melder flere bedrifter at de forventer økt omsetning, bedre lønnsomhet og at de vil sysselsette flere. Det mener jeg er oppløftende. Aktiviteten later ikke til å avta og våre bransjer har god ordretilgang, sier Julie Brodtkorb i en melding

Når det gjelder oppdragsmengde svarer 84 prosent av medlemmene at de opplever den som enten god eller svært god. Dette er en liten nedgang på ett prosentpoeng sammenlignet med undersøkelsen som ble gjennomført på samme tidspunkt i 2017.

Fortsatt god kapasitet

72 prosent av bedriftene rapporterer at de har ledig kapasitet til å påta seg nye oppdrag i det neste halvåret, mot 79 prosent i undersøkelsen i 2017. Mest ledig kapasitet melder bedriftene på Sørlandet (79 prosent) og lavest kapasitet er det blant bedrifter på Østlandet. Store og mellomstore bedrifter melder i større grad at de har ledig kapasitet, sammenlignet med små bedrifter, skriver MEF. 

- Bransjene våre er helt klart vekstnæringer, og det virker som det er oppdrag nok til alle. Samtidig er det også betydelige regionale forskjeller. Ser en på bedriftenes opplevelse av oppdrag fremover i tid er det fullt mulig for oppdragsgivere med planlagte, men uløste, oppgaver som kan engasjer gode entreprenører som er klare for å regne på dem, sier Brodtkorb.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14