23948sdkhjf

Gardermoen reasfalteres for 135 millioner

Omtrent 70.000 tonn asfalt må til for å reasfaltere østre rullebane på Oslo Lufthavn. Nå annonserer Avinor hvem som har fått tildelt oppdraget:

Avinor har tildelt Veidekke oppdraget med å reasfaltere østre rullebane på Oslo lufthavn i sommer. I tillegg omfatter kontrakten utvidelsen av skuldrene på rullebanen. Oppdraget er verdt 135 millioner kroner ekskl. mva.

Oppdraget omfatter fjerning av eksisterende asfaltdekke og legging av nytt dekke i 45 meters bredde og 2.380 meters lengde. Dette blir totalt cirka 70.000 tonn asfalt som også inkluderer eksisterende avkjøringer fra rullebanen til taksebaner. I tillegg skal skuldrene utvides for å kunne operere store fly og bedre sikkerheten.

Veidekke vant konkurransen om oppdraget etter tildelingskrav som innbefattet pris, kompetanse og kvalitet. Det blir en svært hektisk anleggsperiode da mye av arbeidet skal utføres som helg- og nattarbeid for å redusere ulempene for driften av flyplassen.

Veidekke har hatt kontinuerlig asfalt- og anleggsarbeider på Oslo lufthavn siden 2014, og utfører for tiden anleggsarbeider på utvidelsen av non-Schengen-området.

Planlegging av arbeider starter umiddelbart, og anleggsarbeidet starter etter påske.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095