23948sdkhjf

Åpnet tilbygg ved Universitetet i Stavanger

Hulda Garborgs hus er nå ferdigstilt av Statsbygg, og har gitt Læringsmiljøsenteret ved UiS fått etterlengtede tillegslokaler.

Ved åpningen ble nybygget overlevert fra avdelingsdirektør Kjersti Sandvik i Statsbygg til Universitetet i Stavanger ved rektor Marit Boyesen. Hun stilte lokalene til disposisjon for Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved dekan Elaine Munthe.

Det er over ti år siden det ble konstatert at Læringsmiljøsenter, som driver forskning rundt problemene med mobbing i skolen, trengte tilleggslokaler. Nybygget som nå er åpnet, men som ble tatt i bruk alt i desember i fjor, omfatter 1.980 kvm. I tillegg til undervisningsarealene, rommer tilbygget kontorer og nødvendige servicefunksjoner.

Utformingen av tilbygget gir brukervennlige og effektive arbeidsplasser. Det er åpent kontorlandskap med 39 plasser i tredje etasje. Andre etasje inneholder 26 cellekontor, og er beregnet for forskere med spesialbehov for slike kontorer. Servicefunksjonene er plassert i førsteetasje. Bygningens form gir stort volum og god utnyttelse arealene.

Byggeprosessen er gjennomført med utstrakt bruk av digitale hjelpemidler, spesielt aktiv bruk av bygningsinformasjonsmodellen (BIM). Den digitale modellen fikk så høy kvalitet at det ble besluttet å bruke den (dvs. BIMSync) som innsamlingsverktøy for forvaltnings-, drifts- og vedlikeholdsdokumentasjon.

Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise med Kruse Smith AS som totalentreprenør, og er tegnet av KAP - Kontor for arkitektur og plan as. Tilbygget er levert innenfor en kostnadsramme på ca. 67 millioner kroner. Investeringen er finansiert av Statsbygg, og tilbakebetales av UiS i form av husleie.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094