23948sdkhjf

Tyveri-bølge: Ni av ti byggebedrifter har blitt frastjålet verktøy

Få av disse sakene blir anmeldt til politiet, og de som gjør det blir ofte henlagt etter kort tid. –Tjuver får holde på fritt, mens vi taper tid og penger, sier bransjefolk.

Dette kommer frem i en artikkel hos NRK i dag, som dekker en rapport gjort av EBA angående bygg- og anleggsbedrifter i Sogn og Fjordane.

Tyveriene rapporten dekker skal ha forekommet i løpet av de tre siste årene, har verdier på flere hundretusener av kroner, og er ifølge Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg ikke noe som er unikt for Sogn og Fjordane.

– Jeg tror tallene gjelder for hele landet. Jeg har ikke noe inntrykk av at det er mer tjuvaktighet i vest enn ellers landet, sier regiondirektør Hans Martin Moxnes i en kommentar til riksavisen.

Det er kun få uker siden Building Supply skrev om tyver som brøt seg inn i flere konteinere til bedrifter i Fjordsvingen i Engersand Havn i Lier, og tok med seg verdifullt verktøy. Totalverdi på det tapte her skal ha vært opp mot en halv million kroner. Her meldes det at arbeiderne mistenker en innsidejobb.

NRK viser til Oslo-bedriften Byggimpuls, som siden nyttår har hatt hele fire innbrudd, noe daglig leder Morgan Ulvedalen aldri har opplevd maken til tidligere.

– Det er et raid av innbrudd, så det er tydelig at det er noe som skjer, sier Ulvedalen.

I Follo-området har det blitt anmeldt hele 13 tyverier fra byggeplasser hittil i 2019. I samme område ble bedriften Johs. Granås frastjålet verktøy for over 100.000 i fjor, hvor sakene ble anmeldt til politiet – og deretter henlagt kort etterpå.

– [Sakene] blir nedprioritert av politiet. Tjuver får holde på fritt, mens vi taper tid og penger, sier han til riksavisen.

I dette tilfellet vil ikke politiet kommentere på hvorfor sakene har blitt henlagt.

Les mer om saken hos NRK, og les rapporten i sin helhet her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109