23948sdkhjf

Går inn i byggebransjen etter 15 år i anlegg

Bærum-selskapet HAB Entreprenør, en entreprenørbedrift som har jobbet med anleggsoppdrag i nå 15 år, doblet omsetningen sin i 2018. Nå vil selskapet satse på byggebransjen.

Dette kommer frem i en artikkel hos Byggeindustrien mandag.

Planene om å gå inn i byggenæringen ble påbegynt for rundt et år siden.

– Siden oppstart i 2003 har vi siktet oss inn mot anlegg. Vi har vært involvert i byggeprosjekter også, men har da primært tatt oss av anleggsbiten i prosjektene – altså graving, fundamentering og så videre. Det skal vi endre på ved å rendyrke en satsing innen bygg. Vi har opprettet selskapet, HAB Bygg AS, som kun skal konsentrere seg om bygg, sier Jan Harangen, gründer og daglig leder i HAB i en melding til Byggeindustrien.

Arbeidet er nå i gang med å lete etter daglig leder og andre nøkkelpersoner til det nye datterselskapet.

Interessen av å gå inn mot byggebransjen kom delvis av det store potensialet som finnes i den delen av næringen, i motsetning til anlegg.

– Vi ser at markedet i byggebransjen er større enn i anleggsbransjen. De som jobber med bygg, har bedre forutsigbarhet. Du har andre kontraktsformer med hovedsakelig private byggherrer, som gir større muligheter for å påvirke utførelsen i samarbeid med oppdragsgiver. Mange anleggsbedrifter sliter. Det er få som tjener noe særlig penger og det er dessverre mer uenigheter om godtgjørelse for uforutsette forhold enn før, forteller Harangen.

Tidligere har blant andre Veidekke-sjefen Arne Giske uttalt seg om at selskapet hans ikke har tjent noe på veibygging de siste 10 årene.

Les mer om saken hos Byggeindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109