23948sdkhjf

Byggefirma slått konkurs rett før tvistesak: 50 ansatte rammes

Byggefirmaet Stensland & Byberg AS på Bryne har vært i Jæren tingrett og meldt oppbud. Dette skjedde rett før en stor tvistesak skulle opp ved samme tingrett.

Dette skriver Stavanger Aftenblad denne uken (NB: betalingsmur).

Bedriften, som har 50 ansatte, har meldt at de har en samlet gjeld på 22,6 millioner kroner. Eiendelene deres skal i hovedsak bestå av forskjellig driftutstyr og anleggsmidler, hvor verdien av dette er omtrent på 20 millioner.

I tingrettens avgjørelse heter det:

- Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn, og selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller. Betalingsvanskene er ikke av forbigående art, skriver tingretten i sin rettsavgjørelse.

Det var i 2008 at byggefirmaet Stensland og Blyberg først startet opp. Aftenbladet melder at bedriftens resultater i 2017 var på nærmere 83 millioner kroner, med et årsresultat på omtrent 2,1 millioner.

Begjæringen om konkurs kommer dog på et spesielt tidspunkt.

Bedriften skulle nemlig ta del i en tvistesak i Jæren tingrett i begynnelsen av april. Nå melder bedriftens tidligere advokat Odd Netteland at rettsaken utgår. Advokat Einar Sophus Ramsland, fra advokatfirmaet Adius, bistår saksøker og er uenig med bedriftens advokat.

– Jeg må forholde meg til at saken går som planlagt om domstolen ikke gir beskjed om noe annet. Det er en mulighet for at konkursboet trer inn, men det går mest sannsynlig som planlagt, sier Ramsland til Aftenbladet.

Konkursbegjæringen fører til at Ramslands klient er i samme situasjon som resten av kreditorene: vedkommende står med et usikret krav mot byggefirmaet. Men advokaten kan ikke si om han mener entreprenøren løper fra ansvaret sitt:

- Stensland og Byberg har drevet en del år, og jeg tror det er en kombinasjon av mange ting som gjør at 2018 ble vanskelig for dem. Denne saken er nok ikke avgjørende, og jeg har ikke grunnlag for å si at Stensland og Byberg løper fra kravene sine, sier Ramsland.

Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079