23948sdkhjf

Follobanen: Bane NOR må betale Skanska 270 millioner

Follobane-saken utvikler seg videre.

Denne uken kommer det frem at Follobane-dommen som ble gitt i Borgarting lagmannsrett, etter at Bane NOR gav italienske Condotte en av milliardkontraktene på Follobanen, er rettskraftig.

Dette betyr at Bane NOR må betale Skanska 273 millioner kroner i erstatning.

Dette melder Byggeindustrien.

I beslutningen fra Høyesterett står det blant annet:

- Saken reiser prinsipielle spørsmål, men på grunn av de konkrete omstendighetene i saken finner utvalget likevel ikke tilstrekkelig grunn til å tillate anken fremmet.

- Jeg er veldig glad for avgjørelsen til Høyesterett, men vi er samtidig ikke overrasket. Lagmannsrettens dom var så klar på alle punkter, at vi hadde god tro på at beslutningen ville bli stående som endelig, uttaler konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød til Byggeindustrien.

Anket saken

Det var i mars 2017 at Bane NOR ble dømt til å betale Skanska 305 millioner kroner som et resultat av brudd på anskaffelsesregelverket.

Dette var etter at det italienske selskapet Condotte ble valgt inn til Follobaneprosjektet, et selskap Skanska mente skulle blitt avvist fra konkurransen. Uten Condotte hadde Skanska lagt an til å vinne konkurransen, og mange melder da at selskapet kunne ha forventet en fortjeneste på oppdraget, det vil si en positiv kontraktsinteresse.

I den saken vant Skanska frem, før Bane NOR anket saken til lagmannsretten, hvor Skanska igjen vant frem.

Opphevet kontrakten

Det var i januar i 2018 at Bane NOR opphevet Follobanen-kontraktene med nå konkursbegjærte Condotte. Det italienske selskapet var i dype økonomiske problemer, som stanset arbeidet. Bane NOR avlyste kontraktene, og tok opp arbeidet selv.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094