23948sdkhjf

Resultater: Sterk vekst for NRC Group

NRC Group fortsetter den sterke veksten i første kvartal og befester sin posisjon som Nordens største jernbaneentreprenør.

Inntektene mer enn doblet seg fra samme periode i fjor til mer enn 1,2 milliarder kroner i årets første kvartal. Ordreinngangen i kvartalet endte på 1,5 milliarder kroner og den totale ordreboken var på 6,8 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

- Vi fortsetter å styrke vår posisjon innen banerelatert infrastruktur i Norden gjennom å aktivt konsolidere markedet og vinne store toneangivende kontrakter, sier Henning Olsen, som overtok som konsernsjef i NRC Group etter Øivind Horpestad tidligere denne måneden.  

- NRC Group har tatt store steg siden etableringen av selskapet med en visjon om å bli Nordens ledende entreprenør innen banerelatert infrastruktur. Vi jobber hver dag med å sikre miljøvennlige transportløsninger og bærekraft gjennom hele verdikjeden, og vi har lagt et godt grunnlag for videre vekst, fortsetter Olsen.

NRC Group rapporterte inntekter på 1 225 millioner kroner i første kvartal, opp fra 528 millioner kroner samme periode året før. Organisk vekst var på 10 prosent.

EBITDA før kostnader i forbindelse med oppkjøp endte på syv millioner kroner, opp fra to millioner kroner i første kvartal 2018. Virksomheten i Norge leverer sterk vekst og bedre lønnsomhet sammenlignet med første kvartal 2018.

I Sverige fortsatte den svake markedsutviklingen i andre halvår i fjor å prege omsetning og resultatet fra driften. Samtidig har anbudsaktivitet og tempoet i tildeling av kontrakter i Sverige tatt seg betraktelig opp i 2019. Det vil imidlertid ta noe tid før de nye kontraktene kommer i produksjon og påvirker inntekter og margin. Den finske organisasjonen hadde også et godt kvartal med god organisk vekst og bedret lønnsomhet.

- Både NRC Group i Norge og Finland leverer på vekst og lønnsomhet i et kvartal preget av sesongmessig lavere aktivitet. I Sverige leverte selskapet, som ventet, svakere resultater, men vi er samtidig godt fornøyd med å se at aktivitetsnivået i markedet er på vei opp, sier Olsen videre.

- Vi ser gode langsiktige vekstutsikter for våre tjenester innen utbygging av jernbane, trikk og t-bane i alle de geografiske markedene vi opererer. Dette bekreftes av økende offentlige budsjetter, et nordisk vedlikeholdsetterslep på jernbane som er beregnet til nær 50 milliarder kroner, og nye planlagte baneprosjekter for over 50 milliarder årlig i Norge, Sverige og Finland. Dette uten å ta med utbygging av trikk- og t-bane de neste årene, fortsetter Olsen.

Rekordkontrakt

Den 30. april ble det klart at NRC Group sammen med YIT, Finlands største entreprenørfirma, ble tildelt en kontrakt for bygging av Jokeri Light Rail Line, en ny bybane i Helsinki-regionen. NRC Groups estimerte andel av kontrakten, med tilleggsarbeider, utgjør 220 millioner euro. Prosjektet vil ved endelig signering være NRC Groups største noensinne. Endelig signering er ventet i slutten av mai og byggearbeidene er planlagt å gå over fem år med oppstart i juni 2019.

“Vi bygger videre på vår sterke posisjon i Finland og er så langt med på alle de fem allianseprosjektene innen bane som er gjennomført, eller skal bygges, i Finland. Dette er et rekordprosjekt og en bekreftelse på vår posisjon som Nordens ledende baneentreprenør,” avslutter Henning Olsen, den nytilsatte konsernsjefen i NRC Group.  

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063