23948sdkhjf

Innleid byggeleder dømt til å betale 5,2 millioner i erstatning

En byggeleder ved et byggeprosjekt på Haslum i Bærum har blitt dømt til å måtte betale 5,2 millioner kroner i erstatning.

Dette skriver Estatenyheter.

Prosjektet det gjelder er en Tvetermyra 2, som da det stod ferdig hadde en rekke større mangler.

Estatenyheter skriver at utbyggerne i rettspapirene forteller at «utførende håndverkere har manglet nødvendig kompetanse», og at de klandrer prosjektlederen for brudd på forskriftskrav.

Nettsiden påpeker at det var feil ved både dørterskler, takterrasser, garasjeanlegg, våtrom, feieluker, rekkverk, fellesarealer, fasadepuss og mer.

Utbygger måtte ifølge Estatenyheter ut med store erstatninger da kjøperne ikke var fornøyde med boligens tilstand. En dom i Asker og Bærum kommune i forrige uke viser at utbyggeren valgte å gå til sak mot prosjektlederen ved prosjektet, som er den eneste ansatte i sitt eget AS og som stod for valg av underleverandører samt kontroll av arbeidet. Både firmaet og lederen ble saksøkt for manglende oppfølging av prosjektet.

- Det er avdekket en rekke, omfattende og grove mangler ved arbeiderne. Arbeidene har på en rekke områder ikke vært fagmessig eller forskriftsmessig utført. Det foreligger klare brudd på byggestandarder samt produsenters legge- og monteringsanvisninger. Det foreligger også klare brudd på kravene til god byggeskikk, eksempelvis når det gjelder manglende isolering og montering av dører, heter det i en rapport nettstedet viser til.

- – Det er begått grove og systematiske feil ved oppbyggingen av våtrommene. Det er også begått grove, vesentlige og åpenbare feil ved takterrassene, feielukene, isoleringen, garasjeanlegget mv, heter det blant annet i rapportene Estatenyheter refererer til.

Prosjektlederen har blitt dømt til å betale erstatning på 4,7 millioner, samt til å betale sakskostnadene til utbyggeren på 413.555 kroner.

Ankefristen har ikke gått ut enda, og dommen er ikke rettskraftig.

Les mer om saken på Estatenyheter.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063