23948sdkhjf

Disse 8 kan vinne Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Bærekraft, konkurransekraft og verdiskapning står i fokus når juryen til Byggenæringens Innovasjonspris var samlet i forrige uke for å velge ut åtte finalister til Byggenæringens Innovasjonspris 2019. 

For femte gang skal Byggenæringens Innovasjonspris deles ut til et firma, en organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og skal kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning.

- Vi har mottatt svært mange gode bidrag til årets konkurranse og er imponert over bredden over innovasjonsaktiviteten i norsk byggenæring, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg.

- Det er så imponerende at det har motivert oss til å utvikle en egen Byggenæringens Innovasjonskonferanse for å fremme dette gode arbeidet, sier Nybø. 

Det var et godt og spredt grunnlag med representanter fra hele Norge han kunne presentere for juryen i forrige uke. Her hadde juryen i oppgave å vurdere seg frem til 8 kandidater. 

- Å vurdere innovative løsninger for en så kompleks næring som norsk byggenæring er ingen enkel sak sier juryleder Kristin Malonæs.

- Det var et stort spenn i de innleverte søknadene og mange gode kandidater. Vi har vurdert både arbeidsprosesser og konkrete produkter som like relevante. Til slutt kom vi frem til 8 kandidater som alle har bidratt til økt konkurransekraft og dermed kan bidra til en mer bærekraftig fremtid for norsk byggenæring. Vi gleder oss til å høre kandidatene fortelle oss mer under presentasjonen for juryen 10.september, avslutter Malonæs.

De åtte kandidatene inviteres nå til presentasjon for juryen den 10.september i Oslo og vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen. Bygg Reis Deg 2019 arrangeres 16.- 19. oktober 2019 på Norges Varemesse på Lillestrøm.

De 8 kandidatene er som følger i uprioritert rekkefølge: 

  • "Foamrox" levert av Foamrox AS i Arendal.
  • "Solstein – flat Skarpnes" levert av Sun-Net AS i Grimstad.
  • "BlueProof Green" levert av Protan AS i Drammen og Bergknapp AS i Sandnes.
  • "Concise Collection" levert av Talgø Møre Tre AS i Surnadal.
  • "Bim-kiosk" levert av Rufo AS fa Hovdebygda.
  • "Spacemaker" levert av Spacemaker AS i Oslo.
  • "Digital Byggevarehandel" levert av Gausdal Landhandleri AS på Lillehammer, Holte AS i Oslo og Logiq AS i Halden. 
  • "Papirløs byggeplass" levert av Statsbygg AS i Oslo. 

Juryen for Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Juryen ledes av Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge i tillegg til ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, Bærekraftdirektør i Veidekke og styreleder i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik og Teknisk sjef i Byggevareindustrien Trine Dyrstad Pettersen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094