23948sdkhjf

Sikret 200-millioners kontrakt med Sporveien

Sporveien skal bygge om T-banens hovedverksted på Ryen i Oslo for å legge til rette for fremtidens økte rutetrafikk som vil kreve økt vedlikehold av t-banevognene.

AF Gruppen Norge AS er tildelt kontrakt for byggearbeidet. Avtalen har en verdi på ca. 235 millioner kroner og arbeidet er planlagt å starte i siste halvdel av august 2019.

– Vi er svært glade for å kunne inngå kontrakt med en kompetent entreprenør med god og solid erfaring som skal møte våre krav til gjennomføringsevne, kvalitet og miljøhensyn. Økt rutetrafikk fremover krever godt vedlikehold av t-banevognene, og for å sørge for dette trenger verkstedet en oppgradering av dagens fasiliteter. Dette er avgjørende for at vi blant annet skal kunne ha verkstedkapasitet til å levere minimum 106 3-vogntogsett hver dag, sier Sporveiens prosjektleder for Ryen base, Christian Szemes.

Grunnet økt rutetrafikk på kvelder og i helger vil det være økende behov for vedlikehold av t-banevognene.

Det er derfor nødvendig med en ombygging av dagens verkstedfasiliteter for å kunne stå rustet til å gjennomføre flere store servicer fremover på grunn av flere togkilometer.

Det vil blant annet bli bygget nytt komponentverksted, nytt lakk- og sandblåsningsbygg og nytt driftssenter.

Formell tildeling samt kontraktsignering vil skje om ca. to uker. Arbeidet vil etter planen stå ferdig rundt årsskiftet 2020/2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078