23948sdkhjf

Fra Norsk Stål til rådhuset

Han hadde sett fram til å flytte inn i nye lokaler på Øksnevad i Klepp kommune. I stedet blir det nå rådhuset og ordførerkontoret på Sigmund Rolfsen.

65 år gamle Sigmund Rolfsen er til daglig salgskonsulent hos Norsk Stål på Forus. Selskapet flytter snart i inn i splitter nye lokaler på Øksnevad, og dette var noe Ap-politikeren hadde sett fram til. Men slik blir det ikke.

Det er Stavanger Aftenblad (Aftenbladet) som melder at Rolfsen etter forhandlinger i hjemkommunen – alle partier utenom Høyre – har kommet fram til at salgskonsulenten hos Norsk Stål skal bli kommunens nye ordfører.

– Jeg skulle trappe ned, sier 65-åringen til Aftenbladet.

Med dette bryter han en 12 år gammel Høyre-dominans i Klepp kommune. Selv har han sittet 16 år for partiet i kommunestyresalen for Ap.

Aftenbladet skriver at Rolfsen egentlig skulle stå langt nede på lista denne gang, og at han ville la yngre og nye kandidater få slippe til. Men så ble førstekandidaten syk, og han ble spurt om å stille som ordførerkandidat.

I år skulle han stå langt nede på lista, slippe andre til, men så ble den utpekte førstekandidaten syk, og «stayeren fra Sauda», han kom hit i 1981, ble igjen bedt om å stille som partiets ordførerkandidat.

Salgskonsulente i Norsk Stål hadde sett fram til kortere reisevei når bedriften i oktober skal flytte fra Forus til Øksnevad. Men sånn blir det altså ikke.

– Det er noe jeg tar fatt på med ærefrykt, sier kommunens nye ordfører til Aftenbladet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093