23948sdkhjf

Fikk byggherreansvar for den nye sentrumstunnelen for T-banen

Ny sentrumstunnel for T-banen er avgjørende for at veksten i kollektivtrafikken skal kunne fortsette og Sporveien er tildelt byggherreansvar for den nye tunnelen.

Oslo kommune er opptatt av god fremdrift i planleggingen i prosjektet og Sporveien ruster seg nå for dette viktige oppdraget.

- Dette er et spennende prosjekt som er viktig for byen vår og vi er selvfølgelig svært fornøyd med få oppdraget som byggherre sier utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien.

- Det å bygge en ny tunnel gjennom Oslo sentrum vil bli utfordrende både for byen og prosjektet. Vi skal lede arbeidet med forprosjekt, prosjektering og bygging og setter umiddelbart i gang med planleggingen,heter det i en melding fra Sporveien. 

- Befolkningsveksten i Oslo og Akershus er stor og T-banen er ryggraden i kollektivsystemet. Ny tunnel er svært sentral i å bygge kapasitet for fremtiden og det å planlegge og bygge ny tunnel er en forutsetning for at veksten i transportbehovet skal kunne skje kollektivt, skriver Sporveien i en melding. 

Planprogrammet for ny T-banetunnel ble fastsatt i Oslo kommune i sommer og arbeidet med reguleringsplan, konsekvensutredning (KU) og forprosjekt settes nå i gang. Det planlegges å gjennomføre forprosjekt parallelt med reguleringsplanarbeidet. Ruter har fått oppdraget med reguleringsplan og KU så dette arbeidet vil foregå i tett samarbeid mellom Sporveien og Ruter.

- Nå er det viktig for oss å knytte til oss de gode hodene slik at vi kan lykkes med prosjektet, sier Hanna Rachel Broch. Vi har mange dyktige medarbeidere i dag og vi kommer til å trenge flere. Nå i første omgang dreier det seg om å ansette en prosjektsjef og en prosjekteringsleder som skal være med på å planlegge og bygge fremtidens T-banesystem.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.105