23948sdkhjf

Stjal arbeidernes private verktøy for 300.000-400.000 kroner

Tyveribølgen fortsetter, og politiet mangler ressurser til å følge opp alle sakene.

Tyveribølgen i landet fortsetter i høy grad, og politiet kommer ikke ut i positivt lys.

I Lier-området har en rekke større tyverier vært til frustrasjon for lokale entreprenører.

Et av de nyeste tilfellene var forrige helg, hvor hele åtte firma som jobber på Engersand ble rammet av containerbrekk, hvor store verdier har blitt stjålet.

Lierposten melder nå (NB: bak betalingsmur) at en ytterligere bedrift har blitt frastjålet verktøy i området – nemlig Block Watne.

Eiendomsutvikleren bygger lenger bak i området, og melder nå at bedriftens ansatte har blitt frastjålet sine private verktøy på byggeplassen.

Distriktsjef Søren Halck Johannesen forteller ovenfor Lierposten at han estimerer at de ansatte har blitt frastjålet verdier for rundt 300.000-400.000 kroner.

– Det er fortvilende. Det er tømrernes eget verktøy… De må ha visst hva de driver med. Det er ikke smålåser de har brutt opp. Vår teori er at de bruker en nedkjølingsspray på låsen, forteller Johannesen til Lierposten, og forklarer at det er batteriverktøy som blir stjålet på slike byggeplasser – trolig da dette er enklere å selge videre.

 Ovenfor Lierposten bekrefter Simon Gerhardsen ved etterforskning i Drammen at de sliter med for lite ressurser til å kunne etterforske mer.

– Om vi skal etterforske mer der må politiet bevilge litt mer folk. Jeg har ikke sjans for å være ærlig. Det er trist, ja. Akkurat nå kan vi ikke prioritere disse sakene, sier Simon Gerhardsen ved etterforskning i Drammen.

Les mer om saken hos Lierposten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079