23948sdkhjf

Må stenge nytt skolebygg to måneder etter åpning

I august stod nye Hasle Skole i Oslo ferdig og klar til å ta imot elever til skolestart.

To måneder senere må det ene skolebygget stenges grunnet lekkasjer.

Dette melder Dagsavisen denne uken.

– Vi synes jo at dette er veldig leit. Endelig hadde vi fått elevene våre hjem til en ny flott skole, og så skjer dette. sier assisterende rektor ved Hasle skole, Anette Kristiansen Sundsli til avisen.

Denne uken ble det nemlig oppdaget at det lekker grunnvann inn i kjelleren til et av de helt nye skolebyggene.

Vannet renner inn i teknisk rom i kjelleren hvor det elektriske anlegget holder til i bygget, som huser 3. - 7. klasse. Lekkasjen har ført til skader på det elektriske anlegget, og strømmen måtte skrus av i hele bygget.

Oppdraget ble utført av HENT totalentreprenør, som har bygget under byggherre Undervisningsbygg. De signerte kontrakt på rehabilitering og utvidelse av skolen til en verdi av 250 millioner i mai 2017.

HENTs prosjektleder har ikke uttalt seg til avisen etter lekkasjene oppstod, men har referert til kommunikasjonsdirektør.

Ovenfor Dagsavisen forteller kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg, Trond Borge Ottersen, at det nå arbeides med å finne ut hvorfor det kommer grunnvann inn i bygget. Tørking og utbedring av skadene som har forekommet på gulv og vegger vil minst foregå i en måned.

- Vi har pumpet ut vannet i kjelleren, men det er fortsatt tilsig av vann som pumpes ut via pumpekum i kjeller, som nå fungerer med provisorisk strøm, forteller han. 

I en melding på skolens nettsider kommer det frem at bygget må være stengt for undervisning ut uken.

Skolen har måttet finne alternative løsninger for deler av elevmassen. Enkelte klasser må låne klasserom av Teglverket og Løren Skole.

Les mer om saken hos Dagsavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078