23948sdkhjf

Signerte historisk sykehuskontrakt

22.oktober signerte Helse Møre og Romsdal kontrakt med Skanska Norge AS om videreutvikling av akuttsjukehuset på Hjelset. Gjennom samhandlingsfasen er målet å redusere kostnadene ned til styringsmålet som er satt for prosjektet.

- Avtalen med Skanska er en historisk og viktig milepæl for føretaket. Vi går nå inn i samhandlingsfasen der Skanska skal jobbe tett sammen med prosjektorganisasjonen og ansatte i føretaket for å finne gode løsningerr, seier Nils Kvernmo, konst. adm. dir i Helse Møre og Romsdal

Totalentreprise med samhandling

Gjennom avtalen tok Skanska på seg ansvaret med å levere totalentreprisen inkludert prosjektering, tekniske entreprenører, samt andre nødvendige entreprenører og leverandører. Etter samhandlingsfasen er planen å inngå en gjennomføringskontrakt med Skanska hausten 2020.

- Skanska sin plan for videreutvikling og gjennomføring av prosjektet er svært tillitsvekkende. De har høgt kompetente og erfarne prosjektmedarbeide som vil finne nye løsninger og redusere kostnadene i prosjektet ned til forventet kontraktssum på 2,1 milliarder kroner (ekskl. mva), sier Kvernmo.

Stor kontrakt for Skanska

I videreutviklingen av prosjektet vil målet være å sikre et framtidsrettet akuttsykehus med de funksjonene og kapasiteten som er vedtatt, og som blir utformet på en best mulig måte både for pasienter, pårørende og de ansatte.

- For Skanska er dette et stort høgdepunkt. Verdien av kontrakten er den største som nokon gong er tildelt for landbaserte oppdrag i Norge, og passer godt med vår forretningsstrategi om å være leiende på store og komplekse prosjekt med tidlig entreprenørinvolvering. SNR er også et strategisk viktig prosjekt for sykehusbyggeren Skanska, sier konsernsjef i Skanska Norge Ståle Rød.

Konsernsjefen er trygg på at Skanska sitt team i SNR-prosjektet har den nødvendige sykehuskompetansen og erfaringen fra store komplekse samspelsprosjekt, som skal til for å sikre at en i tett samspill med byggherre og øvrige samspillspartnere når prosjektet sine mål.

- Vi gleder oss til å være med å realisere dette viktige prosjektet som vil få stor betyding for alle som bor i regionen, sier Rød.

Byggestart i 2020

Sykehuset Nordmøre og Romsdal blir regnet som et av de viktigste prosjektene i Midt-Norge, og blir finansiert gjennom 70 prosent lån og 30 prosent egenkapital som er spart opp i Helse Midt-Norge.

SNR vil i tillegg til akuttsykehuset på Hjelset bestå av et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund.

Byggestart for akuttsykehuset er planlagt til høsten 2020 og en forventer full drift ved sykehuset 1. mai 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097