23948sdkhjf

TRAILER: Her kommer katastrofefilmen om tunnelbranner

Filmene Bølgen og Skjelvet har skapt store debatter angående Norges sikkerhet i henhold til katastrofer. Ifjor ble det kjent at katastrofefilmene hadde inspirert en ny spenningsfilm

Første juledag kommer Tunnelen - filmen om tunnelbranner. Se trailer til filmen under! 

– Det har vært utrolig spennende å være med på dette store filmprosjektet. Det er et veldig proft team som står bak, og filmen forteller en fantastisk spennende historie. Mens jeg forberedte meg til rollen var det både tøft og lærerikt å se hvordan forskjellige redningsmannskaper jobber rundt i Norge, utfordringer de møter, og hva man burde gjøre for å være mest mulig forberedt når ulykken først inntreffer. Nå gleder jeg meg skikkelig til å vise frem det endelige resultatet, sier hovedrolleinnhaver Torbjørn Harr.

Lokalt næringsliv har fått være med på å bidra med kunnskap og utstyr. Blant annet har også Mesta fått bidratt med sine erfaringer. Hovedkarakteren Stein jobber i filmen for sistnevnte. 

Dramatiske, men realistiske scener med flammer, røyk og trange tunneler blir nå en storslagen spenningsfilm. Produsentene John Einar Hagen og Einar Loftesnes har fått med seg erfarne skuespillere på laget, og har fått eksperthjelp fra blant annet Mesta for å lage filmen så realistisk som mulig.

Prosjektet er inspirert av en rekke alvorlige tunnelbranner i norske vegtunneler. Produsent Einar Loftesnes og regissør Pål Øie fikk syv millioner kroner fra Norsk Filminstitutt til å realisere filmen i fjor.

Filmen begynte innspillingen i Sogn og Fjordane i februar i år.

Spenningsdrama

I filmen kolliderer en tankbil i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, hjelpemannskapene står fast og tankbilen begynner å brenne. Kommer hjelpen frem i tide?

– Tunnelen er et overlevelsesdrama basert på et realistisk scenario. Hele filmen er spilt inn i Norge og den hedrer på mange måter norske hverdagshelter. Filmen er intens, dramatisk, spennende og realistisk. Vi har laget en spenningsfilm som fort eskalerer til en kamp om liv og død, men som også handler om mellommenneskelige relasjoner, sier regissør Pål Øie.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08